Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Granne med en sjö

Att bo granne med en sjö. Känna vatten slå mot dina kuster. Bära med sig dagen och låta den rinna ut i ett vatten. Doppa sitt mörka bläck och låta det spädas. Djupa kallsupar av föränderlighet. Allt flyter. Inget kan fästas i en vattenyta. Ändå kan den bära så mycket tyngd. Sjöfåglar, vass och grodor. Skräddare, enkelbeckasiner och tranor. Och så den plötsliga isen, vinterns golv och sommarens inverterade himmel.




Fri vers av Oladju2
Läst 453 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2014-12-30 11:48



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
En av det fantastiska med poesi tycker jag är att man kan i små korta stycken bli påmind om livet och naturens underbara ting, som små bokmärken för att hitta tillbaka till sina egna bortglömda bilder. Fick dessa av din text.
2015-10-02

  axveronika
Åh vilken vacker tex, associationsrik och ja...förlåt uttrycket....poetisk!
2015-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Oladju2