Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inför nyåret: pessimistisk klarsyn.


En mörk drapa.

De tre vise männen har förlorat sin vishet.
Stjärnan har störtat.
Solen har förlorat sin lyskraft och värme.
Polerna skiftar plats.
Jag har förlorat min flicka.
Jesus drunknade, när han skulle gå på vattnet
för att hämta vin.
Hans gud övergav honom direkt,
och drog uppåt en annan himmel.

Tidvattenvågen närmar sig ekvatorn.
Undergången är alltså nära.
och jag har förlorat min flicka.

"Finns någon räddning?"
"Skulle inte tro det."

"Något hopp?"
"Bara hopplöshet."

Ge dig!




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-30 16:59

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram