Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
död


änglaspel

stilla tystnad, ensam lokal i min syn
och en vokal som en sång i din vy
en melodi som vibrerar hårdare än något förlåtande
om just här och nu, förut och längre fram
klockan slår fort nu eller hur?
jag ropar tidens sista timmar att komma
tar din hand och låter dig i min närhet somna
vill dig välkomna men lyssnar när din tystnad ekar
dina ögon tvekar befinnandet som stretar
ditt sinne arbetar som inget tillfälle innan
du letar och letar och hör osanning ibland
du pratar och hatar den rädsla som får dig kväva
medvetslöshet till oändlighet din fruktan som strävar
något tager din kraft som sand ur din hand
din hjärna den matas och din varelse vill sväva
som en lättnad ditt tillstånd och ett avgörande drag
som sluter din dag
ett liv som ett spel utmanas ett sista uppdrag
"jag finns kvar när du vaknar" viskar Jag
ditt sinne mig omfamnar och ditt sinnelag
som kysser från liv till ett slutgiltigt hjärtslag
en mist som smeker din rädsla till välbehag
något som förändrar din vardag
ett tillstånd i styrka men din vålnad blir svag
jag smeker din panna i stund för kommande andetag
viskar min tröst från trygghet vid ditt bröst
driver allt till absurdum och jag nu blev stum
något som uppenbarades var tårar i mitt tomrum
upplever en dimma som giver ett signum
frågar futurum om ditt slut i universum
en känsla som bomull och en lättnad lik opium
världen har stannat och timmarna som ber
en tanke slog slag idag det fick mig att le
en melodi i vinden du blev fri som inget mer
vissna blommor i kylan sig omger
väntar på ditt ord men din frånvaro jag bortser
för den skrämmer mig, alltmer
när mörkret faller ner börjar jag inse
att min förståelse försvinner, saknaden som smäller
och våran tid du överger
upp till frihet jag vet att du ser
den blick jag fick lämna i skevhet
klockan började slå, och jag känner din närhet
en tysthet som blev kvar på min planet
möter din skönhet lite senare som andlighet
jag kysser dig diskret, min juvel
men allt var ett tankespel
jag faller ner i slutet av ditt änglaspel




Fri vers (Fri form) av felicia savimäki
Läst 692 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-30 18:59



Bookmark and Share


  Gin83
Fantastisk
Så skickligt komponerande
Stark känsloförmedling
Finns så mycket guld o plocka fram i denna
Exempelvis rad 3 och rad 8 ...oerhört bra.
Keep on The Good Work
2017-03-03

    ej medlem längre
En virvelkaskad av känslor och bilder!!

2015-05-10
  > Nästa text
< Föregående

felicia savimäki
felicia savimäki