Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörker har blivit del i en trend

På Södermannagatan 27, Södermalm i Stockholm finns Svartklubben, som är en restaurang där måltiderna intages i totalt mörker.

När man frågar många människor i dagens samhälle vad de önskar sig, så svarar de ofta att de önskar sig upplevelser.

Här har några driftiga personer hakat på den trenden och skapat en affärsidé på temat mörklagd restaurang.

Att tänka tanken på att gå ut och äta på en mörklagd restaurang ger upphov till många frågor på förhand.

Hur går det att äta i mörker? Spiller man på kläderna? Hur kan man känna sig säker på att man inte blir rånad eller våldtagen? Är maten som man äter riskfri? Om jag blir nödig under tiden; hur kan jag nå en toalett? Och finns det belysning på toaletten?

Sådana problem har restaurangen tänkt på; och eliminerat. Bland annat har man synskadade servitörer; och de är de mest lämpade genom att de är vana vid mörkret.

Gästen får under några timmar uppleva hur det är att leva som blind. Och det är påtagligt att bristen på synintryck kompenseras av den goda maten och den vackra musiken; som då får ett mer framträdande uttryck.

När man beställer bord får man ange om man behöver speciell typ av mat. Det finns förutom den vanliga menyn, även alternativ för vegetarianer, veganer, gluten- och laktosintoleranta.

Det är mycket viktigt för Svartklubben att gästen ska kunna känna sig trygg med sin måltid. och sin säkerhet; under besöket. 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Valter Örn VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-30 23:22



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
"Mörkad Restaurang" något
För kriminella Gäng
-medlemmar att
känna sig trygga i.
Käka utan att bli
Beskjuten.
Men inget för
SD-politiker
Eller?
2014-12-31

  Bo Himmelsbåge
Kan vara en nyttig upplevelse
att erfara hur de blinda upplever sin vardag vid restaurangbesök...
En välskriven och intressant beskrivning.
2014-12-31

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ja,vad kan man vänta sig i ett mörkt samhälle där svart trycks på vitt och man vänjer ju sig för alternativet kräver ännu större mod.
2014-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP