Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min sputnikresa

Förvirringens lock läggs på

Farkosten till ingentingland

ser jag genom mitt fönster

 

Som ett barn ser jag på den

undrar om jag ska vara med

i en sciencefiction inspelning

som statist eller skådespelare

det minns jag inte

 

är alltid bara glad

att få vara med på ett

litet litet hörn

lyssna till ljudvågorna

ovanför mig

i min korta rock

 

men en sak är svår att förstå

var är de andra passagerarna

kommer de på senare

eller måste jag åka ensam

hela den långa vägen

 

då knackar någon ett

alldeles hemligt språk

via elementet

säger att Musse Pigg

kommer nog att

överta ratten

 

det lugnar oförklarligt

mina andetag blir

betydligt mera utsvävande

i en bröstkorg som höjs

och sänks indränkt av syre




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-01-01 10:53



Bookmark and Share


    R Peiper VIP
Bra!

2015-01-03

  Solitaire VIP
Humor och surrealism i denna i grunden mycket allvarsamma dikt om något otäckt och främmande.
En djup och stark,
välskriven dikt.
Jag sparar den!
2015-01-01

  Lars Hedlin
Mycket bra i känsla och inlevelse!
2015-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP