Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HAVSBUKTENS ISBJÖRNAR

Som isbjörnar ligger de
stenbumlingarna
i havsvikens bukt

översköljda av brytande skum
av rytande vind
kastat över stenar och strand

Läsidan av stenar pudrad
vindsidan
glänsande päls av is

Ständiga vågor
rullar mot stranden
bryter

vinden isande kall
viner över strandhedens
fjolårsgräs, buskar och träd

Himlarymden lyser grå
över horisonten
i den korta januaridagen


© palett




Fri vers av Palett
Läst 439 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2015-01-01 13:33



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Varmt Grattis till Din utvalda vackra text!
2015-07-06

  Kattfot
Grattis till guldstjärna av din vackra dikt, HAVSBUKTENS ISBJÖRNAR.
2015-07-06

  Connie
Här behövs ingen bild, du målar så naturnära med orden!
2015-01-04

    ej medlem längre
Poesi med naturlyrik i ett underbart samspel. Tycker om.
2015-01-03

  Bo Himmelsbåge
En frostigt, isande kall januaridag målas upp med stelfrusen pensel...!
Isande vacker bild, som dock får mig att drömma om våren...
2015-01-03

  Lena Själsöga Keijser
vackra
ordpenslar
2015-01-03

  ULJO
Mycket bra skrivet
2015-01-03

  Lindha W Gustavsson
Den super GILLADE jag!
2015-01-02

  Angel of love
Målande vacker beskrivning.
Tack
2015-01-02

    ej medlem längre
Bildrik och rörelsefull
Mycket fint komponerat ...
2015-01-02

  Ljusletaren
Underbart ordat!
Ser allt framför mig *tack*
/kram
2015-01-02

  Stefan Albrektsson
En mycket väl målad dramatisk naturscen - naturens element både ses, hörs och känns genom dina ord. Snyggt!
2015-01-02

  ResenärGenomLivet VIP
En kyligt härlig dikt som man får "ståpäls" av...brrr...
2015-01-01

  louisegirl
Underbar!
Känslorna infinner sig..
2015-01-01

  Lars Hedlin
Blundar och upplever......
2015-01-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat!
Ser, hör och känner.
2015-01-01

  Kattfot
Det var en mycket fin dikt med vackert bildspråk. Den ska jag bokmärka.
Gott nytt år!
2015-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett