Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa tillfälligheter är inget annat än genomslag från en mörk och ljusskygg värld. Men det märker man först efteråt.


Ormtunga


Hindens rev sticker en ormtunga
rakt ut i Vänerhavet

Dit ville hon en av de sista gånger
vi delade andrum nära

Det förstod jag inte än
men blev tydligt sedan

Dragningen till Hindens rev
ett eko utav Ormens tunga

Skulpterad i sten och sand
vindsvept och stormpiskad

Översköljd och solbränd
ett fräckt finger i luften

ett leende försåt en sommardag
en isig ödetrakt i vintertid

Vi gick ifrån varann
på Ormens tunga

På Hindens rev
gick även sanningen upp




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 655 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-02 09:08



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Sugs in i denna sorgliga men starka text, och grubblar vidare över "Dragningen till Hindens rev"...
2015-02-17

  Minkki VIP
Brrr... men bra, fast det gick illa
2015-01-08

  Peter Olausson VIP
oj! Naturlyrik som sticker rakt genom hudens pansar!
2015-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer