Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godståg, maskerad, trädgård, nål och tråd


Ett godståg dyker
med hela sin tyngd
genom mörkret,
sväljer ner nattens krill
med ljus och sjunger
sin valsång över ensam räls. 

Maskeradbalens dans
avstannade plötsligt och maskerna
blev gravallvarliga
då det meddelades
att det var tid att gå.
Ett snitt av stålet. 

Jag vaknar i tystnaden
som lämnats kvar.
Klockan visar rött
04.39. Så här dags
spricker alla ord i sömmarna. 

Señor Machado, i min trädgård
vandrar ingen
jasmindoftande vind.
Det stormar här. Men frågan är
densamma: ”Vad har du gjort
med trädgården
som anförtroddes dig?”

Granarna böjer sina huvuden
när ännu ett godståg skriker sig
genom natten
och jag hör Gud skratta
– redo med nål och tråd. 

Jag behöver inte bege mig
någon annanstans,
så länge jag
verkligen är helt och fullt
där jag redan är
och ligger kvar
på operationsbordet.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 423 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-01-02 11:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En mycket tänkvärd text...alla har vi ett ansvar...
2015-01-05

    ej medlem längre
Mycket snyggt
2015-01-02

    prima donna
Gripande och berörande text! Livet som ett rusande tåg eller är det kanske en dykande val. Att ta vara på stunden och sig själv. fint!
2015-01-02

  Anya VIP
Känner godstågets fart när det rusar fram i natten. som en metafor för livet. Tycker om Gud som vill laga diktarjaget med sin sömnad.
2015-01-02

  Palett
Om livet, vårda det som anförtrotts oss,
vara sann läser jag i din fantastiskt fina text !
2015-01-02

    ej medlem längre
En stark text som hugger tag i känslorna.
2015-01-02

  Fredrik Gaefke
Här finns det platinagranul i varenda mening..topp på precis alla sätt och vis! Stor konst!
2015-01-02

  Veven
Åhh, vad gripande. Behöver nog läsa igen för att hämta mig, men jag berörs starkt. Jag läser om liv, att vårda det vi fått, om tillit och säkert mycket mer. Tack!
2015-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Här var det mycket att fundera på.
Får en känsla av olika delar i livet.
Gud är den helande kraften.
2015-01-02

  Nanna X
oj vilken stark historia! nästan som... en när-dödenupplevelse? älskar bilden av det dykande godståget.
2015-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson