Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nyår.


tärnaby - för att vi älskar det här






det blåser snö

från tallarna
och fjälltopparna är täckta
i dimma, men det gör oss ingenting
för vi vill bara titta
på varandra,

med armarna framför kaminen



och julöl i handen. temperaturen
har rasat från minus tjugofem till plus
utanför stugan, vi har inga skidor
och inget internet,

men vi har familjen,

och det är det enda vi vill ha. pojken
har lärt sig ett



nytt ord och kan klättra ner från
sängkanten alldeles själv, han skrattar
varenda gång jag berömmer

och om världen gick under idag
skulle det inte göra oss någonting,

för vi har avslutat älskande,



som i en perfekt natt. och om året
blir ett helt nytt, ett tvåtusenfemton,

kan det bara bli stöpt i kärlek










Fri vers av xilenie
Läst 239 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-01-03 15:52



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Ett vackert minne som kommer till liv när jag läser det. Väldigt fint.
2015-01-21

  Ronny Berk
kärlek och naturlyrik i väl framförd blandning, ja !
2015-01-10
  > Nästa text
< Föregående

xilenie