Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

#Kärlekensnation?

När förändringens och osäkerhetens vindar blåser,
Vi tankarna lätt till misstänksamheten låser.
Den som sedan öppnar fördomarnas port,
Ser att vägen till ilskan och hatet går fort.
Hatet och ilskan bygger sedan en mur,
Som stänger in människor oavsett kultur.
Gå inte på misstänksamhetens och fördomarnas tåg,
Utan låt det bara passera likt havets våg.
Misstänksamheten och ogillandet inom dig försvinner,
När du kärleken inom dig finner.
Du det vackra i Sveriges mångkultur finner,
När kärleken inom dig vinner.
Se det vackra i den svenska mångkulturens land,
Och du knyter till kärleken ett starkare band.
Sveriges fana bär korsets tecken som symbol,
För kärleken är kristendomens mening och mål.
Kärlekens styrka är oändlig och enorm,
Om du tillåter den så tar den dig med storm.
Kärlekens vägar är oändligt många,
Men det är ilskan och hatet som gör dem få och trånga.
Kärlekens gränslöshet vill beskrivas på alla språk,
Utan småaktighet, intolerans eller bråk.
Kärleken och förståelsen får aldrig en chans,
När fokus ligger på småaktighet och intolerans.
Vill du därför vara med och bygga bron,
Som gör att du till kärleken får en relation.
Vill du därför vara med och bygga bron,
Som gör oss till kärlekens generation.
Vill du därför vara med och bygga bron,
Som gör oss till kärlekens nation.




Denna text planeras ingå i diktsamlingen "Oändligheten inom dig".

Låna gratis! Läs fler av mina dikter i e-diktsamlingarna ”Den inre resan” och "Den eviga resan 121 Dikter" från ditt bibliotek på nätet.
Ladda ner och låna "Den inre resan" och "Den eviga resan 121 Dikter"

Du kan också köpa e-diktsamlingarna genom butiker som Adlibris, Bokus och Bokon:
Den eviga resan 121 Dikter (Adlibris) 103Kr
Den eviga resan 121 Dikter (Bokus) 105Kr
Den eviga resan 121 Dikter (Bokon) 105Kr

Den inre resan (Adlibris) 33Kr
Den inre resan (Bokus) 32Kr
Den inre resan (Bokon) 39Kr




Bunden vers (Rim) av Peter Junell
Läst 340 gånger
Publicerad 2015-01-03 20:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Junell
Peter Junell