Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Ängels Begär

Jag kastades ner i avgrunden.
Ner mot helvetets gap.
Gjorde jag något fel?
Var det fel att älska en människa?
Har jag inte min egen vilja och liv?

Gud säger att vi ska lyda.
Men jag känner att jag borde få synda.
Att få älska och leva, bara för en dag.
Jag ville stilla mitt inre behag.
Gud säger att vi ska lyda.
Att göra oss till slavar, det kallar jag att synda.

Förlorar min vingars vita färg
Gud straffar mig med sin vrede
Men jag lämnar himlen med ett leende





Fri vers (Modernistisk dikt) av miramin
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-03 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

miramin
miramin