Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag minns motvilligt fortfarande


tre kvarter bort/pojken jag älskar


så sågs vi en suddig natt
efter halvtresnåret när mitt läppstift för längesedan försvunnit och tänderna svartnade av rött vin
och det blåste från rökmaskinerna när jag följde kaklet med handen och fann dig i slutet av korridoren
med jeans och svart i blicken
skäggstubb och ringar under ögonen när du såg på mig med rädsla och ömhet i handen
för alla nätter jag somnat med armen om din hals
och mina kängor hade gått sönder så jag gick barfota fram till dig
med glas i hälarna och nattluft i famnen

jag sa inte ett ljud när du öppnade munnen
drog in luft och ville le
dina tänder
lossnar en efter en när det knyter sig i magen på mig
en runsten i ditt ansikte
minnesmärket jag reste där
ditt namn jag tatuerat in på vänster skuldra

och det snurrade runt oss av pingisrack och rastlöst hångel
långa skägg och mössor
blickar jag mött när jag kommit
dom ser oss allihop och jag gråter i din systers röda hår när du går men det vet du inte än
för du ser på mig tills jag blir vacker igen
tills spår av tremånaderssorgen suddas ut
tills det blir gryning och jag slutat räkna på fingrarna under bordet
alla jag legat med efter dig
en blick är allt jag ger dig
innan du går gatorna hem
i dina jeans och tunga skor
ovetandes om ditt hjärtas armé
som ljudlöst och evigt
belägrar mig än




Fri vers av tildam
Läst 253 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-01-04 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam