Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

poetik 1

Min dikt kan vara lika verklig
lika vimmelkantig som en promenad
genom aldrig färdigställda bostadsprojekt
dolda under smutsiga vintertäcken.

Min dikt kan handla om främlingskap
om flyktingläger mitt i staden.
Ibland om övermänskliga väsen,
om industrisjättars företagsledningar
som spricker i solen.

Min dikt skrynklar ihop
monumentalbyggnadernas fasader
som gårdagens olästa flygblad och paroller på tunnelbanans
nerpissade perronger.




Fri vers av Patrik Järf
Läst 410 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-04 20:31



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra - i poesins värld är allt
möjligt.
2015-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Järf
Patrik Järf