Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Människans hopplöshet.


Venetianerna.

Venetianerna till antalet tre – symboliserades;
Tro, Hopp och Kärlek i en mässa tonlöst med
egna ryggsäckar fyllda av tung granit, läppar,
själalöst, hjärtlöst, tomma, blanka blickar…
I kyrkorummets bänkar vred sig lyssnarna.
utanför stod de ensamma och utstötta – de
”spetälska” lika ensamma som när de föddes.
Vilken tröst, vilken handling visades?
Läpparnas bekännelse!

Allah och Profeten Mohammed efter Jesus
död – 600 år – är Allah den allsmäktige?
I nedstigande led, Papa Franciskus – Guds
sändebud på jorden, är han allsmäktig?

Människan kanske är allsmäktig genom ett
rätt val och handling. Moseboken visar på
en form av rättesnöre med sina 10 påbjudna
lagbud, kanske det enda att följa i övrigt så
är budskapet otydligt då det inte efterlevs…

Du rädda medmänniska, var finns du nu?
Påven tvättade sin broders fötter, smorde in
dem i olivolja och bad hela mänskligheten om
förlåtelse – ett exempel att följa.

Påskfirandet – blir det inställt 2000 år efter
Kristus, kommer Mohammed att uppenbara
sig när jag vistas hos Karolina i Svalbard där
mörkret råder nu, men ljuset brinner hos dem
alla i den ogästvänliga av alla jordens platser.

Vem har ”stulit” min tro? Sanningen är att du
min bror och syster, medmänniska torde gjort
detta – min egen sanning och tysta hemlighet.

Psaltaren 34:17 – 18, 2 Korinterbrevet 5:7.
Veramente!




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 158 gånger
Publicerad 2015-01-05 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje