Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I NATT JAG DRÖMDE





Vägen delade sig

Åt det ena hållet gick en äldre man
mumlande för sig själv

Åt det andra hållet gick en ung kille
muntert visslande

Längre fram möttes vägarna
kunskap och upptäckarglädje

I den bästa av världar




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-01-06 10:14



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Var det bara dröm?
2015-01-10

  Ljusletaren
Gillas och gillas mycket/ kram
2015-01-08

  Lehva VIP
Jag ser det mötet framför mig:-). Och vill tro att det sker. En klok text.
2015-01-07

  louisegirl
Tänkvärd...
Bra skrivet!
2015-01-07

    Dan Myrbeck
Intressant att dela olika livserfarenheter!
2015-01-07

    Sefarge VIP
Kunskap
Är makt.
Och om man
Delar den.
Dubbel glädje.
För båda!
Klokt skriftat!!
:)
2015-01-07

  ULJO
Vilken underbar text
2015-01-06

  Veven
en blandning är bäst.
2015-01-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Livet som det borde vara!
2015-01-06

  ResenärGenomLivet VIP
Bra och tänkvärd dikt...
2015-01-06

  Lars Hedlin
UNDERBART!
2015-01-06

  Ronny Berk
generationers möten väl gestaltat; väl funnet med vägar som möts, ja !
2015-01-06

  Marianne Räf
Ja, kombinationen är, ju, användbar och berikande! Och drömmar kan förtälja en
mycket mellan himmel och jord...
2015-01-06

  Percy21
Mycke starkt :)
2015-01-06

    ej medlem längre
En underbar önskedröm
2015-01-06

    ej medlem längre
Känns som det var en mycket fin dröm, fylld med känslor.
2015-01-06

  Anya VIP
Bra att de "två" kunde mötas. Ser en person med båda gestalterna i sig... känner igen fenomenet. Man är medelålders med ett barn i sig.
2015-01-06

  Stefan Höglund
En god dröm.
2015-01-06

  Respons VIP
Att vi inte skiljs utan möts igen - en nåd att stilla bedja om!
2015-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP