Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färdas i dina bokstäver


du skriver mig rådvill
i en bok med svarta pärmar
och bläck som inte kan suddas
gör du mig levande
jag, som bara var en dröm
vi, en saga
nu vet jag inte längre
så jag lutar mig mot dina mellanslag
väntar på fortsättningen

idag. en skärva av liv. ett blad i din bok. mönster av bokstäver.
i morgon en evighet
igår. bara på låtsas.

mellan näktergal och koltrast är natten tyst. jag hör det nu.
månen har nästan tagit slut. men jag har lärt mig att den kommer åter.
jag räds inte längre ljuset. inte heller din penna.

och när gryningen skördar nattens demoner
gömmer jag mig inte
på övergångsställets vita
för orden lever
jag är på väg




Fri vers av Veven
Läst 529 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2015-01-06 11:24



Bookmark and Share


  Fredrik Gaefke
Känns väldigt äkta utöver väldigt bra skriftat. Bravo!
2015-04-06

  aol
Bra där vännen
2015-02-26

  Linda CH VIP
Vackert, nervigt och levande!
2015-01-12

  i af apa
verkligen vackert
... !!
2015-01-10

    ej medlem längre
Väldigt vackert inre sökande, stort. Gillar!
2015-01-09

  Stefan Albrektsson
Enastående! Vackert, skört, sårigt... så många fantastiska bilder och kontraster, som tex "mellan näktergal och koltrast är natten tyst". Kanon!!
2015-01-08

    ej medlem längre
Vackert och livfullt tyckte jag detta var

2015-01-07

  TrollTörnTrappan VIP
Verklig poesi... magisk o skarpt skriven!
2015-01-06

    ej medlem längre
Fastnar direkt för titeln, och resten gör mig inte besviken
2015-01-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om ordena betydelse.

"orden lever jag är på väg"
2015-01-06

    isap
Vackert som drömmen trots att jag hade svårt med näktergalen i Tunisien men skulle stå ut med deras satter om jag fick komma tillbaka
2015-01-06

  Lars Hedlin
Verkligen starkt och bra i ton och känsla!
2015-01-06

    ej medlem längre
Åå så bra. Att bli omskriven..att leva i det..kanske det är diktarjaget till det egna jaget, eller någon annan..
SÅ mycket fint hur som helst;

mellan näktergal och koltrast är natten tyst. jag hör det nu.

Underbar text!
2015-01-06

  Palett
Underbart fin poesi !
2015-01-06

  Nanna X
o så vackert och hoppfullt! ord kan förändra världen!
2015-01-06

  Ronny Berk
väl poetiskt bevandrade, de färdevägarna !
2015-01-06

  Respons VIP
En hyllning till orden och skrivandet och den romantiska poesin.
2015-01-06

  Arja Söderfeldt
mellan näktergal och koltrast är natten tyst...

en vacker mening!
2015-01-06

  Anya VIP
Som om diktarduet och diktarjaget har en inre dialog. Diktarjaget lutar sig mot sina egna ord....jaa så tänker jag. Sedan möts de:
"jag räds inte längre ljuset. inte heller din penna. "
2015-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven