Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett tappert försök av mig att e mig på Hexameter - Vore nu satta i hög kung Bele och Torsten den gamle


Åja, Åja, jag vågade ändå försöka

 

Det gamla året har gått och det nya står i sin linda.
Mångas förväntan är spänd, medan andra struntar i vilket.
Trist dock det är att ännu en gång då konstatera
att av historien människan ingenting lärt, utan envetet,
trots sin förmåga att tänka, girigt i gamla banor tänka och tåga.
På en gång genialiskt sanningar söka om huru världen
med sina galaxer en gång i tiden kom att bli uppbyggd
Men också hur krig och våld kommit höra till deras vardag
vilket mot undergång sannolikt hastigt tycks driva vår jord.

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *
Detta, ett tappert försök av mig att Heameter skriva
och med växlände daktyl och troké, Er en historia ge.




Bunden vers (Hexameter) av Carl O Andersson
Läst 484 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-08 11:00

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
"Skönare lyss till den sträng som brast
än att aldrig spänna en båge"
(Verner von Heidenstam)
"Ännu bättre när strängen håller!"
Calle
2015-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson