Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själalek

På natten själar leka
En avgrund i ett skri
Ty om sinnet skola tveka
Finns själen kvar däri

Och aldrig skall de lysa
av lyckas ljusa sken
Nej, i natten skall de frysa
rakt genom märg och ben

Så svarta själar leka
i natten lysa di
av tjära, likt svart eka
med djävulen däri

Ror sen själen sakta
över ack så rivet hav
Ror över för att vakta
det svarta sinnets krav




Bunden vers (Rim) av Niklas Liljehammar
Läst 377 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-01-08 20:40



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ser mörker i bilden...just det svarta. det svarta är alla färger hällda samman...så låt oss hoppas att det är det instigande i insiktsljus jag ser
2015-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Liljehammar
Niklas Liljehammar