Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns inget finskare än den finska tango, och den främsta av dem är tangon som klingar över havet https://www.youtube.com/watch?v=KXNX56NuaJw


Finsk tangotanka 21.12.2014

 

 

tango på havet:
Tango merellä soi ja
se soi ja se soi....

 

tjajkovskiskt lätta

valsar ystra flingor kring

över däck och hav,

 

medan jukeboxen

kvider ut sitt finska vemod

i en finsk tango,

 

diskret tonade frisyrer

parvisguppar på parketten

 

i rytmisk glädje

går koefficienten

för mys upp i topp

~   *   ~

snörda i julrött
dansar fötter i svarta skor
diskret under bordet

~   *    ~

 

 

Julresan till Åland 2014-12-21   21:00   
https://www.youtube.com/watch?v=KXNX56NuaJw

 

 




Bunden vers (Tanka) av Minkki VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-01-08 23:12



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Underskön
Tangodikt!
Till Ålands
Dansande
Vågtoppar

2015-01-14

  Kozo
Ah, bilden är fantastisk ...
2015-01-09

  Stefan Albrektsson
Dansant innehåll och dansant galant skrivet - tjajkovskiska strofen är virvlande!! Och "parvisguppar" är ett strålande nyord!
2015-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP