Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ändå vi två

När kärleken förtvinat
och broarna har brunnit
när hopp har sökt mening
för oss som inte funnit
när liten har blivit stor
och mist förmågan att följa
när tilliten har rest
längs tidvattnets bölja

Då har vi ändå varandra
en lärdom att få
när dimmorna ses tätna
är det ändå vi två

När ensamheten ropar
utan att få några svar
när natt möter morgon
och inte känts underbar
när böckerna är lästa
utan kunskapens tråd
när scenen är äntrad
med utebliven applåd

Då har vi ändå varandra
en lärdom att få
när dimmorna ses tätna
är det ändå vi två

När ljuset har slocknat
och mörkret är här
när oändlighetens dagar
möts av stora besvär
när vattnet barra rinner
fast du helst inte vill
när vår önskan om kärlek
inte kan komma till

Då har vi ändå varandra
en lärdom att få
när dimmorna ses tätna
är det ändå vi två

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 733 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-01-11 06:15



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Ja, en kär vän kär alltid skönt att hålla i handen under livets vågspel!l
2015-01-13

  agneta pichler
tänkvärda ord

som jag alltid sagt

Att vandra två
är alltid lättare
2015-01-12

    Dan Myrbeck
Bravo - jag gillar idén med upprepningsstrofen!
2015-01-12

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-01-12

    ej medlem längre
Jättefint som vanligt..
2015-01-12

  Angel of love
Väldigt vackert.
2015-01-12

  Chawa VIP
En livskamrat är som en trygg hamn. Mycket fint skaldat!
2015-01-12

  Ingrid Trolle
En underbar dikt
om tvåsamhetens
och kärlekens
betydelse
2015-01-11

  Connie
Så vackert beskrivet, det känns i varje nerv i kroppen!
2015-01-11

  Catharina Edin VIP
Så vackert!
2015-01-11

  ResenärGenomLivet VIP
Fin text...tryggheten finns där trots allt...
2015-01-11

  Kjell Åhsberg
Fint skaldat om betydelsen av att ha en livskamrat vid sin sida.
2015-01-11

  Palett
Vacker text om tvåsamhetens betydelse i livets skiften !
2015-01-11

    Frozenbride
Mycket fin!
2015-01-11

  louisegirl
Berörande vacker kärlekspoesi..
2015-01-11

  Lars Hedlin
Tyckr om denna ;)
2015-01-11

    ej medlem längre
En helt underbar dikt. Tycker om den. Mycket.

2015-01-11

    ej medlem längre
Kärlekspoesi när den är som allra bäst. Berörande och stark och underbart vacker
2015-01-11

  Eliza-69
Vackert kärleksfullt om tvåsamheten
2015-01-11

    ej medlem längre
Fint skrivet med fina upprepningar som påminner om hur det kan vara, att ha någon,
'Då har vi ändå varandra..
2015-01-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som poängterar hur viktigt det är med närhet, värme och gemenskap.
2015-01-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO