Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstekelse

Jag tänker på natten
då jag grät dig ur händerna

Då du hellre såg färgen rajtantajtan än röd

Då du hellre sjöng en strof ur buskis än tala livet ur månen

Då du lät mig vara någon annan än den jag är
utan att reagera

Rörelsen var robot
färgen blev grå

Luften var inte sprakande som dina ögon lovade
då vi första gången sågs

Känslan av att missat dig, som den borttappade mandelburken innan jul

som den saga som din pappa aldrig hann läsa

…och den skymning som din mor aldrig fick tillåtelse att ge




Fri vers av Virvelvinda
Läst 206 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-01-09 17:31



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Läser med stigande intresse dina texter, just nu för trött att vidare avge ett omdöme om denna, men ger intryck av att ha vuxit fram ur en djup medvetenhet !
2018-12-10

    ej medlem längre
prima poesi.
2016-10-30

  Lars Hedlin
Verkligen bra skriftat!
2015-01-11

  Marianne Räf
Mkt bra och inspirerande text!
Prima Poesi, m.a.o! Hälsn, MR
2015-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Virvelvinda
Virvelvinda