Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesu dop



Född på ett jordgolv i Betlehem
på rymmen från föräldrars beskydd
du sade: hos min skapare hör jag hemma
på bergets topp i helig skans

kropp och själ i en enhet
på stengolv i helgedoms prakt
din iver förvånar de lärde
med tolkningsföreträdets makt

När andra hyllas med mantlar
titlar och fina diplom
din bana som kungarnas kung
bland andra i vatten du steg

Du gick till din vän, till Johannes,
din släkting, Elisabeths son.
vad tänkte ni två på Jordanflods strand
när ung man sänkte ung man ner

Plötsligt tar någon över
en röst ur det himmelskas sfär:
mitt barn till jorden är kommen
nu är Messias här!







Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 526 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-11 18:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så vackert skrivet!
2015-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP