Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
publicerats i sydsvenskan


vakuum

Du öppnas och du stängs.
Utan skruv, faller du isär.
Vakuumet omkring är
kompakt, dovt; hysteriskt

Du står i skammens palats
svart; du syns inte.
Ointresset är totalt; komplett
sopas undan likt damm
trycks ihop likt
ingenting

Du är ingenting
Du vet ingenting
Du förstår ingenting
Du kan ingenting
Ingenting

Du öppnas, du stängs
som en låda, ointressant
Dina ord och dess betydelse försvinner
i meningslösheten av, ingenting
I skammens palats, du har en plats
utan skugga; utan betydelse

Du är bara smuts
Du är bara vakuum
Du är skam
Du är svart

I en cell på första våningen
med vy
Öppnas lådan, stängs lådan, men
utan skruv faller den
isär




Fri vers (Fri form) av tony björk
Läst 149 gånger
Publicerad 2015-01-14 10:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tony björk
tony björk