Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skilda världar




Många elever tycker att skolmaten är äcklig
Går till kiosken


Vi satt på skohyllorna i korridorerna
Inklämda bland kläderna


Bytte ofta smörgåsar med varandra
Åt med god aptit




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2015-01-14 10:31



Bookmark and Share


  Ronny Berk
matnyttigt ... från minnesriket !
2015-01-17

  Valter Örn VIP
Man åt det man fick och det var inte mer med det. Tacksamhet och förnöjsamhet finns inte längre. var ska det sluta!
2015-01-15

  Angel of love
Kraven höjs hela tiden.
2015-01-14

  ULJO
härligt tema och viktigt
2015-01-14

  Ingrid Trolle
Allt beror på hur mycket
pengar barnen av idag
får att röra sig med.
Mina barn fick lära sig
att smaka på allt om
så bara en halv tesked.
Tyckte de inte om maten
fick de ingenting annat.
Det hände aldrig att de inte
åt, men skolmaten var inte
god konstaterade de.
Alla barn behöver mat hemma
också.

2015-01-14

  stig wikman
Bortskämda ungar idag .

APPLÅD .
2015-01-14

  ResenärGenomLivet VIP
En bra text att fundera över...vad beror det på att barnen inte gillar skolmaten nu för tiden...själv åt jag det mesta av skolmaten utan att klaga...
2015-01-14

  Mats Edin VIP
Skön skrift
2015-01-14

    Dan Myrbeck
Tänkvärt om då och nu.
2015-01-14

  Anya VIP
Jaa här tror jag vi föräldrar gör fel om vi skickar med barnen pengar. Vi kör hela tiden med att skolmaten är bra. visst finns det rätter man inte tycker om men i det stora hela är maten bra. Gäller att ta den diskussionen med sitt barn. Det är ju "inne" att inte gilla maten.

2015-01-14

    ej medlem längre
Nog många som inte ens kan föreställa sig att detta var verklighet då. Många skulle behöva förstå det...

2015-01-14

  Lars Hedlin
JA precis eller så gick man till Kiosken!
2015-01-14

  Stefan Albrektsson
Ja verkligen skilda världar, skilda tider... Tänkvärt som alltid!
2015-01-14

  KYREUS of Sweden
För att inte tala om
- barnen i SYRIEN
2015-01-14

    ej medlem längre
Ja verkligen skilda världar, maten då och alla filmstjärnor man sparade på betydde allt, nu har barnen status och kan välja vad de vill ha, i smått och stort, tyvärr
2015-01-14

  louisegirl
Man var tacksam
för det man fick då..

Fint förmedlat!

2015-01-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, så var det i dåtiden! Kräsen var man inte. Det man fick var gott. För det mesta.
2015-01-14

    Sefarge VIP
Andra tider, nuförtiden.
( men godis har alltid
varit gott)Dikten ett
Härligt nostalgi tuggummi!!
:))
2015-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP