Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årets första dikt


Morgonen

 

Denna morgon
som sommarens första strålar

När jag öppnar mitt fönster
skjuter sökande som ett lasersikte
genom mitt nedsläckta rum

Först en kort stund av förvirring
men sedan efteråt

En ny karta som projiceras
mot min sovrumsvägg

Oupptäckta länder
stränder och hav
Redo att klättra

firar jag mig nerför världen

utan vare sig stegjärn
eller en hjälm

på mitt nyss uppväckta huvud



- - - - -


 

This morning
like the first rays of summer

When I open my window
Lights like that from a laser sight
searching through
my dimmed out room

A brief moment of confusion
but then Afterwards

A new map
is projected
on my bedroom wall

Unexplored countries
Beaches and seas
Ready to climb

Abseiling down
the world
without crampons
or a helmet

on my just awakened head




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-01-14 22:59



Bookmark and Share


    Lars J
Utmärkt dikt med hoppfull och nyfiken framtidstro. och följande rader var min favorit, tycker om!

"Oupptäckta länder
stränder och hav
Redo att klättra"


2015-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP