Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny trend...

Jag satt i lasarettets väntrum
såg en tidning med nya trenden
i köket, så vackra ska våra kök bli nu!

Jag tog tidningen slog upp sidan till köket...

Då dog jag, jag håller på att dö ännu...
Den hemska synen jag såg där den jagar
mig då och då... Jag tycks aldrig bli fri ifrån den...

Men det sägs ju att elände kan man skriva av sig
så jag prövar nu...

Golvet smutsgrått med svartgrå stänk som gav
en intrycket av att något skräp spillts ut, köksskåp och
lådor helt svarta , väggarna målade i nästan svartgrå
färg som skiftade i den nyansen några gånger men
högst upp invid taket var den helt klart dovt smutsgrå
men dock lite ljusare smutsgrått än färgen på golvet.
Hela spisen var svart från topp till tå. VITVAROR i
blankt rostfritt och skribenten noterar, så vackert och
påpekar att köksinredaren har verkligen satt pricken över
i och tänkt till och fått hela köket att glänsa, satt rostfria
knoppar på köksskåp och lådor! Längre bort stod ett svart
bord dukat med vitt porslin, stolarna var svarta med vita
sitsar. Bakom bordet en svart lång bänk. Något låg på den,
men det gick inte att se vad det var...

En tänd lampa spred sitt sken men bara över bordet och
skribenten avslutar reportaget med orden: Så fint och
vackert allt blev när lampan tändes! Den lyfte ju
upp hela köket! Men skenet räckte bara för bordet
runt om var det så mörkt. Pannlampa hade behövts!

Jag tyckte allt där var nattsvart från början till slut...
Den enda glädje som gavs var att lampan var tänd...

När jag kom hem slog jag på TV-n. hade något av
vikt hänt under dagen när jag varit borta... Men
nyheterna var slut "Go kväll" hade börjat, program-
ledaren frågade vad en inredare skulle visa upp mer
efter att de hade fått se, plädar, dukar, sängöverkast...
Kameran svepte då över gråa lakan, gråa dukar ännu
gråare sängöverkast... Då svarade hon så glatt. Ett
kök i svart och grått det är så inne just nu, alla
vill ha det... Och till det passar ju det så fint ihop
med det jag visade upp för färgerna smälter ju
så perfekt ihop! Programledaren log och sa,
så intressant...

Innan jag dog igen hann jag att stänga av TV-n!





Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-14 16:50



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA jisses ..Men men trender kommer och går;)
2015-01-16

    ej medlem längre
Vilka trender det skapas, det är så man knappt tror att det är sant!
2015-01-15

  ResenärGenomLivet VIP
Jag förstår dej...:-)...hoppas du har uppstått igen...
2015-01-14

  Marita Ohlquist VIP

Läste din text med stort intresse och tänkte - Hu då!
2015-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt