Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man kan skriva om vad som helst. Nu fick jag infallet att skriva en dikt om avlopp.


Flodvatten


Det sköljdes med spannarna
fortsatte flödande
vattnet, det dyrbara,
ned från sin murbrunn, tillbaka till
floden

smutsigt, fördärvat
och kanske förgiftat
men envetet porlande
liksom en bäck
i sitt konstgjorda dike

ett dike av många
till djuphet så skurna
att färdbroar nödvändigt
runt hela riket
hade måst byggas

Men uppströms var floden
ett under av renhet
så orört och ungt
att det sjöng om dess källa
från nymfernas kör.



15/1 2015




Bunden vers (Hexameter) av Lena Söderkvist VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-16 00:32



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Kontrastrika bilder från vattnets kretslopp, förutsättningen för liv över hela jordytan
2015-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP