Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rutnät


Jag ser ut över ett rutnät
av gräs och träd. Ser ut över
en framtid som bakom mig
står still.

Min andning sker genom
respirator i ett oxygentält fullt
av smuts: överallt =

smuts.

Mina tider är inrutade likt en
kalender och omkring mig sker
en komedi i desperation.

Jag är sanningen.
Jag är lögnen.
Den som ingen ser, den som alla
trampar på.
Står under piskan inför samhällets
högtravande egoister.

Dagarna ljuder i vibration och nätterna
i dis. Mitt pussel är det jag ser i rutnätet,
men det saknas ett par bitar.




Fri vers (Fri form) av tony björk
Läst 142 gånger
Publicerad 2015-01-16 11:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tony björk
tony björk