Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svallvågor

Jag sitter fast i enkelspårets säte
mellan Kalmar och Borås.
Operativsystemet har lagt
av, tankarna: slutat rulla.
Konturerna på utsidan ett tårfyllt
fönster blir tydliga toppar –
sken från städer, katalysatorer
och dubbar

Bredvid mig, min herre, faller i
glömska av ett metalliskt
väsens innersta bön; svallvågor
fyller herrens dag och han fumlar
mot tystnad.


Under bankar forna rallares verk likt
trumslaget av ett hjärta. Revy
passeras med skramlande bar,
mellan dig, dig och mig. jag sitter
fast, vredet är inom synhåll, men
platån långt från vy




Fri vers (Fri form) av tony björk
Läst 129 gånger
Publicerad 2015-01-16 11:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tony björk
tony björk