Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klarnade

Bara skuggfigurer kvar av dom,
som tidigare hade form och linjer.
Där jag sitter, väntar dom.
Iaktar mig, under tystnad.
Starkare.
Skarpare och mera verkliga,
ju tätare mörkret växer sig
ute på gårdsplanen.
Jag vet att dom finns där.
Att dom ser på mig,
flyktiga, som ånga.
En plats jag besökt många gånger.
Du sa, att dom visade dig
vad som fanns bakom
det vi alltid trott oss veta.
(Att dom lärde dig
hur ytan görs genomtränglig.)
Platserna som vi utforskade.
Sinnena som klarnade,
blev skarpa som knivar,
reflekterades
och visade oss vägen
till nya upptäckter.




Fri vers (Prosapoesi) av Olle Gudbrand
Läst 437 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-18 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle Gudbrand
Olle Gudbrand