Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter, sol och lämplig temperatur

 

 

Tystnaden går nästan att ta på i snöfyllda skogsområdet

Snötunga trädkvistar tynger ned och skyddar omsorgsfullt

 

Himlen är isande blå och det blir vackert till allt detta vita

Kristallerna speglar sig och dansar med i solens stigande

 

Älvornas dans bildar lätta disiga dimmoln bland träden

Allt är perfekt och inte ett spår är belagt i detta snötäcke

 

Långt där borta hör jag hur en skoter kommer närmre

Luktar vårvinter och jag luras att tro att det är varmare

 

Skogstopparna gör sig bra till himlen som nu skiftar om

Insuper alla detaljer och nagelfar allt där min blick når

 

Den darrande och kalla luften stannar helt upp i det täta

Hela naturen tycks dra i mig och kroppen vill nå allt högre

 

Stunder av detta slag är en befrielse att alltid få vara i

Moder Jord ger mig och jag tar villigt emot denna gåva

 

© Ann-Britt Berglund

 19 januari 2015

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 539 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-01-19 07:51



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint och stämningsfullt skaldat!
2015-01-27

  ResenärGenomLivet VIP
Njutningsfullt läser jag denna ljuvliga text...underbart...och bilden förstärker känslan...
2015-01-22

  Bibbi VIP
Så fint.
2015-01-20

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-01-20

  Bo Himmelsbåge
Vacker och oerhört levande naturskildring av en gnistrande vinteridyll, som får en stackars
snötörstande skåning att vibrera
av längtan...

Sparas!
2015-01-20

  Lars Hedlin
Så härligt! Tycker om denna!
2015-01-20

  Palett
Underbar bild både i text och foto !
Dina ord levandegör stämningen en
snötyngd vinterdag......
Sparar denna vackra text !
2015-01-20

  aol
Stämningsfull talande bild
2015-01-19

  Maria Sundelin VIP
En talande vinterbild
Kramar
2015-01-19

  Chawa VIP
Du beskriver din natur så gripande vackert. När själ möter naturens frid uppstår total lyckokänsla och stor vördnad!
2015-01-19

  Kjell Åhsberg
Blir avundsjuk på dig som har vinter när det enligt kalendern ska vara vinter. Vi har hittills blivit lurad på den. Undrar lite över hur Falun ska klara av skid-VM nästa månad.
Saknar faktiskt min uppväxttid i Norrbotten. Rejälare årstider där.
Tack för fin bild och text!
2015-01-19

    ej medlem längre
En underbar text och en stämningsfull vinterbild. Tack!

2015-01-19

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Mycket vacker bild för att bevara dessa stunder...som du beskriver så fin..
2015-01-19

  Lindha W Gustavsson
Tusen tack för detta vackra foto med en underbar levande text!
2015-01-19

  Marita Ohlquist VIP
Du målar vackra bilder och känslor med dina ord!
2015-01-19

    ej medlem längre
Mycket vacker, bildrik naturlyrik ...
2015-01-19

  Ronny Berk
vintrigt vacker bild till naturlyrik när den är som bäst !
2015-01-19

  Peter Olausson VIP
ett underbart liv!
2015-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren