Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när ögonen är i vägen för seendet


Väntar på ett under


Under är skapelsens trots
mot vår trångsynta förväntan
att allt skall vara just
som vi förväntar oss det

skenet av kontrollerbar vardaglighet
bryts upp i undrets söndagsfrid
och hjärtat läser innerligt in
'släpp nu lite solsken in'

när min fingerspets rör
din amorbåge, väcker kindens fjun
när min hand kupar din haka
då tränger ett under in under

Du min skapare suckar du
och släpper taget om förväntningarnas
välkända fönstergaller
sträcker händerna ut förbi

Blottar handens skål
gör plats för det mirakel
som en annans seende
förbi din åsyn ger åt dig

Undret undrar bara ännu
när tror du att du gör plats
för det som inget öga sett
och böjer dig inför dess möjlighet?




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 511 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-01-20 15:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns något som sker i varje ögonblick som är när undrens tid är förbi och inget öga vänder sig mot dig. fint skaldat av dig min vän
2015-01-23

  Rozsi.kovacs

kanon briljant
2015-01-21

  Grubbelmia
Stark text. Gillar speciellt "gör plats för det mirakel som en annans seende förbi din åsyn ger dig" Kram /Mia
2015-01-21

  Connie
Undrens tid är inte förbi! Gillar denna skarpt!
2015-01-21

  Minkki VIP
väldigt annorlunda mot Dina tidigare alster - underlig vore världen om inte undren fanns, utan under går den under
2015-01-20

    ej medlem längre
Det skall nog till mycket tro för ett under..
2015-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer