Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smärta

Pinande plåga,
varför torterar Du min kropp
och drar ner den förmåga
som bidrar till hopp

varför sliter Du i orons trådar
och piskar mitt sinne till rött
varför påminner Du om sådant som bådar
varför håller Du mig ständigt trött

så ofta är Du närvarande
och får mig att grunna och titta tillbaka
och Du kommer hela tiden farande
och gör mina stigar allt annat än raka

Du griper tag i min gestalt
och gör mig illa
det gör så ont överallt
och jag kan ej vara stilla

Du håller mig vaken i kropp o själ
Medlidande vet Du ej vad det är
Du vill att jag inte ska må väl
Och det verkar som Du alltid vill vara här

Lämna mig ifred, Du som sliter i mig
Jag vill känna mig frisk och slippa plåga
jag har inget till överst för Dig
Du som hela tiden försöker släcka hoppets låga

© Ted Örnberg 2015-01-21




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-01-21 00:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nä livet är inte alltid en dans....
2015-03-07

    maija tuori

Nästan gissar för att du lider av fibromyalgi ? har själv samma symtom ,kram
2015-03-06

  Bibbi VIP
Exakt mitt tillstånd i natt:-(
2015-03-03

  aol
Så smärtsamt berörande skaldat
2015-02-08

  © anakreon VIP
Hög igenkänningsfaktor, Ted
Kram. Calle
2015-01-25

    maija tuori

Starkt text gör ont ,men jag känner igen mig ,empati är att känna andras smärta i sin eget hjärta ! jag skrev en dikt i kväll men det skrev ja på Finska ....också om lidande och sorg ...
2015-01-24

  anits VIP
Berörande och mycket starkt skaldat
om en smärta som kan göra så ont!
2015-01-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja Du
orättvist
på alla vis
Du ej fri ifrån
smärtan kan bli!
Tänk om den kunde
blåsas bort då inom
kort. Men när jag är
trött och nere går jag
ut på promenad tro det
eller ej väl hemma är
jag som kroppen glad!




2015-01-21

    ej medlem längre
Mycket smärtsamt att läsa. Man kan undra varför så mycket lidande ska finnas.
Bra beskrivet och en fint skriven rimmad dikt!
2015-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP