Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Altruisten

Är det en egen handling av sann altruism
Eller ett tecken på omgivningens totala egoism

När de påtalar att jag skulle vara saknad
När de yttrar glädje över min oförmåga att upphöra

Eller kanske inget av dem
Jag vill
Men jag har inte kraften att försöka igen

Men varje natt hör jag rösterna viska
De sjunger där nerifrån. Under mig.

Men jag förmår inte lyssna på dem
Jag duger inte ens till det
Och jag blir den sanne altruisten

Som lever för någon annans välmående




Fri vers (Fri form) av Corto
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-01-22 20:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Corto
Corto