Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÄLT OCH ÄNGAR LIGGER VITA

Glittrande kristaller
svävar, dansar genom rymden

förs av vindens pustar
hit och dit

januarisolens milda strålar
tänder liv i flingors dans


Fält och ängar ligger vita
bäddade med vinterns päls

och med vita stammar, lila kronor
lyser björkens dunge där

lämnar blåa skuggor
i det vita havets värld


Ett ensamt skidspår
bryter landskapsbilden

leder över fältet
bort mot dungen

årets första spröda toner
ifrån talgoxe där hörs


Några timmar lyser solen
innan skymningsstunden vaknar

och det vita havet
övergår till blått

innan nattens mörker
åter vilar över fält och ängar


© palett




Fri vers av Palett
Läst 353 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-01-25 13:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint!
2015-03-01

  Ljusletaren
Så vackert du har ordat *njuter*
/kram
2015-02-09

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker beskrivning av vinterdagen...tycker om...
2015-01-28

  Connie
Det är så otroligt vackert beskrivet att till och med en sommarmänniska som jag kan älska vintern!
2015-01-27

  walborg
Lysande vackert
2015-01-26

  ULJO
Ljuvligt vackert
2015-01-25

  Respons VIP
Vackert och tonsäkert.
2015-01-25

  louisegirl
Så fint fångat, en vacker vinterdag...
2015-01-25

  Lindha W Gustavsson
Vackert skaldat om vintern - gillas av mig!
2015-01-25

    ej medlem längre
En vackert beskriven vinterdag!
2015-01-25

    ej medlem längre
Mycket vackert!
2015-01-25

  Fredrik P. VIP

Levande och vacker naturlyrik i januariskrud.
2015-01-25

  Ronny Berk
väl tänkt och skriven naturlyrik !
2015-01-25

  Kattfot
Du har verkligen lyckats fånga en härlig vinterstämning med vackra bilder och känsla. Jag bokmärker den!
2015-01-25

  Marita Ohlquist VIP
Du målar vackra bilder med dina ord!
2015-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett