Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett apropå till min dikt: Eftertankens kranka blekhet

Jag skrev en dikt som handlade om att vi aldrig blir nöjda, utan hela tiden söker efter nya partners.

Nu förstår jag att jag var någonting på spåren när jag skrev detta.

För nu har det kommit ut en ny bok som bland annat handlar om detta. Den heter Därför gör kärlek ont-en sociologisk förklaring och är skriven av en kvinnlig professor i sociologi, Eva Illouz.

Om man slår upp den intressanta artikeln Hjärtesmärta- så funkar det; på nätet, och som är hämtad ur Aftonbladet Kulturs recension av boken så kan man bland annat läsa följande:

"Modernitetens signum valfriheten har vad gäller kärlek och äktenskap visserligen frigjort människor. Men oss också fått oss att tro att allt är vårt ansvar. Och samtidigt som de nya teknologierna med nätdejtingens dignande överflöd, gjort oss till ett slags förfinade konsumenter vad gäller partnerval, står det rationella valet mot en ihållande föreställning om kärlekens trolldom, att den helt enkelt bara ska "kännas rätt". Den romantiska kärleken blir enligt Illouz en fast punkt för erkännande i en tid då det sociala värdet hela tiden är föremål för förhandling".                     

 

           




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-01-25 21:40



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En mycket sann och bra
beskrivning av sakernas
tillstånd. Synnerligen
tänkvärd.
Tack för boktipset!
2015-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP