Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psalm 217, text biskop E Malmeström 1936, musik G Ch Strattner 1691


Tillit och tröst - att våga lyssna på svar

"1. Gud, för dig är allting klart, 

allt det dolda uppenbart.

Mörkret är ej mörkt för dig

och i dunklet ser du mig.

2. Läk mitt öga, att jag ser

hur du är i det som sker.

Där jag bäst behöver dig

är du allra närmast mig.

3. Och om jag ej mer förmår

gå i tro den väg du går,

led mig vid din fasta hand

steg för steg mot livets land.

4. När min tanke, tvivelstrött,

obetvingligt motstånd mött

och ej mera mäktar strid -

inneslut den i din frid.

5. All din nåd är öppen famn

och ditt namn en ljuvlig hamn.

Vad du vill är helighet,

men du är barmhärtighet."




Bunden vers (Rim) av walborg
Läst 681 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-01-26 12:45



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
hoppfullhet trygghet och kärlek omfamnas man av i dina ord


2015-09-19

    maija tuori
Vilka tröstande text ,Gud är trofast ....
2015-01-31

  Grubbelmia
Tack för detta. Berörs speciellt av texten: "Läk mitt öga, att jag ser
hur du är i det som sker". Detta får bli min bön idag...
2015-01-28

  ResenärGenomLivet VIP
En ljuvlig text som ger uppmuntran och tröst...
2015-01-28

  Anders Granström
Balsam för själen, tack!
2015-01-27

  erkki
Vacker bön. Jag skulle dock byta ut "men" på sista raden, mot något annat. Kanske "för".
2015-01-27

  bittemi VIP
Vilken vacker bön!
2015-01-26

  Eva Langrath VIP
Tack för att du delar dessa tröstens ord.
2015-01-26

  Nitram P
Mycket fina trösterika ord!
2015-01-26

  ULJO
En text som väcker tankar, fint
2015-01-26

  Ingrid Trolle
Amen
2015-01-26

  Carl O Andersson
Mycket vacker och framför allt, trösterik för de troende - Olle
2015-01-26

  Palett
Förtröstansfull bön i denna psalm.
2015-01-26

  © anakreon VIP
Mycket vacker!
Calle
2015-01-26

  Bibbi VIP
Amen!
2015-01-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att ta till sig och fundera på!
2015-01-26
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg