Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lärde mig utantill sommaren


jag visste ännu inte vad framtiden var
men jag drack min jordgubbssaft
det knäckta i mig kunde jag ännu
inte längta till

jag var brun och ett gräs
och dina tårar var ännu
inte mina hjärtslag

runt knuten fanns det
smultron och brännässlor
och det var långt till nästa ord

räddningar var inte uppfunna än
jag visste inte vart det tog vägen med mig
jag var bara din mjuka hud
och alla sönderklippta dagar som föll





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 370 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-01-26 23:29



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert skrivet, med sommarkänsla mellan raderna. En dikt att återkomma till när sommaren närmar sig.

2017-01-15

  catharina.jerbo VIP
"och alla sönderklippta dagar som föll" ! kan det bli bättre sagt? knappast.
2015-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm