Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stopp

Varende fiber i min kropp
vill trycka på stopp
När bussen åker förbi
den hållplats jag vanligtvis går av vid

Jag sitter kvar och tar det lugnt
Glömmer inte min utgångspunkt
Visar ett samlat yttre
men på insidan känns det tungt

Det känns fel att inte hoppa av
rutinen så hårt inpräntad
samma visa varje dag
en kollektivtrafikens slav

Det är jag

Men jag förgäter ej
vart min resa bär
ty målet är suddigt
och jag är inte där




Fri vers av Dyrbye
Läst 321 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-02 13:49



Bookmark and Share


  Per Drysén
Kan inte släppa denna vackra text som speglar viljan att nå målet och den oro för att bryta vanor som finns. Modet att vara den man vill är medlet. Vackert och välformulerat. Tack för njutningen.
2015-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Dyrbye
Dyrbye