Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fabel.


Älgarna och motorvägen.

För några år sedan beättade jag denna historia för min flicka:

En höstkväll kunde man nära Rimbo höra ett sällsamt ljud, som bröt igenom motorvägens larm.
Ett dovt, starkt ljud som fyllt av en olycklig längtan.
En älgtjur stod i skogsbrynet. Han brölade efter sin partner, som sprungit över vägen:
"Varför sprang du öööver??Det är faaarligt!!Kom tillbaaaka!!"
Älgkon svarar :" Kaan inte! Våågar inte! Kom du! Koom hit!

På en gemensam impuls rusade plötsligt båda älgarna samtidigt över den tätt trafikerade motorleden. Möttes i mittfåran. Mule mot mule såg de varandra i ögonen.

Flickan avbröt:" Och alla bilarna stannade, och förarna applåderade! Eller hur??

Nej, min flicka. Det slutet tar vi till våra hjärtan.
Men i verkligheten stannade inte alla bilarna.
De båda älgarna blev påkörda, skadade, lemlästade och så småningom avlivade.

Platsen kallas i folkmun "Älkorset", och någon har ritat ett hjärta på vägbeläggningen.

ue.




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-28 22:21

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Connie
Så sorgligt, mitt hjärta gråter!
2015-02-22

  Ingrid Trolle
En sorglig saga
vackert beskriven
med ett så
oundvikligt slut
2015-01-28

  Magdalena Eriksson VIP
Å vad sorgligt och vackert men fan att de inte stannade ! Alltså bilarna.
2015-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram