Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barndomsminne


Resan i pälsen

Den här hungern är av annat slag
inga nävar eller muskler kan ta mig vidare nu.
Ser mormor
vill minnas nu
behöver henne i ozelotpälsen.
Ser ångan ur våra munnar puffa väldiga moln
mormor luktar parfym och läppstift.
Handskarna är eleganta ormar
de håller mig lent
håller mig som en dam i femårsåldern med lovikavantar.
Mormor ser ut som en filmstjärna.
Jag håller hårt i hennes hand, vi ska resa för mamma är sjuk.
Jag ska någon annstans till andra vuxna som är snälla
säger hon.
Mormor kommer alltid finnas på perrongen den hemskaste natten
hon finns i mig
inget kan ändra på det.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-01-30 22:40



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra framfört med stora känslor!
2015-02-01

  Måna N. Berger
Stark dikt. Jag fäster mig vid att mormor finns kvar på perrongen. Hon övergav barnet, tänker jag.
2015-01-31

  Ingrid Trolle
Oerhört berörande
Man får hela scenen
uppmålad för sig.
Ingenting som en femåring
någonsin kan glömma.
Det gör väldigt ont att
läsa denna text.
2015-01-30

  i af apa
starkt berörande
& bra berättat. om något
som kanske inte så lätt
låter sig berättas...
2015-01-30

    Lena Söderkvist VIP
Fint och mänskligt om att vissa sätter outplånliga spår i ens hjärta. Det här tar jag gärna till mig, måste jag säga.
2015-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP