Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänker på min yrkeskår


Konstnärens grimasch

Vi äro rödögda med knivar i ryggen annars bra
tiotusen osäljbara målningar i ateljen annars ok
Ingen tvingade dig till detta hantverk
för vem tror på
mössor som håller drömmar på plats
knappast något som säljer
vet att glorior kan ju lätt förväxlas med andra runda former om de sitter på huvudet.
Hur ska du förhålla dig till gräsgrönt i takkronorna kadmiumnätter i skogarna isdansvitt i skallarna
jo DU viker av
skär hål i din egen väv med ett trollspö.
Så jävla genialt!
En konstnär ska va gla
Ha
kramp i armen av en lust att finna uttryck
som gör oss till ett enat vackert folk.

Inatt får vi chansen att drömma oss hela igen
Inatt kan de här bilderna som rullar ut som kattungar ur hjärtat
äntligen ge upp hoppet om dumhetens bekräftelse
saken är klar.







Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-01 10:41



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Vem skulle inte ibland önska sig en mössa som hölle drömmarna på plats. Jag har inte hittat någon sådan, sympatiserar med din yrkeskår!
2015-02-01

  Lars Hedlin
JA ibland håller man på känslor och alster...
2015-02-01

  i af apa
känns så igen.
det finns endel
verk på lager...
men skam
den som ger
sig & det har hänt
att det säljer...
2015-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP