Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hör, jag ser, förstår ingenting

Sitter och lyssnar på ljudlösa ljud
Sitter och lyssnar på snöflingors fall
Sitter och lyssnar på trädens skrud
Sitter och lyssnar på sälarnas skall

Hör ljud som ljudlöst kring öronen yr
Hör ljud från flingor som slår i marken
Hör ljud som blåser, genom träden flyr
Hör ljud från månen i havsparken

Sitter och ser på ljudlösa ljud
Sitter och ser på ljudlös snöflinga
Sitter och ser på ljudlös trädskrud
Sitter och ser hur havet vågor svinga

Vart tar alla ljud vägen som faller ner?
Var tar alla ljud vägen som vi hör?
Vart tar vinden vägen som vi inte ser?
Vart tar vågen vägen som är framför?

Hur många gånger har ljudet fallit ner?
Hur många gånger har ljudet rullat kring?
Hur många gånger blåser vinden vi ser?
Hur många gånger rullar vågen omkring?




Fri vers av Kjell Damstedt
Läst 308 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-30 15:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kjell Damstedt