Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(c) Foto: Minkki Huldén


Till Nils Ferlin och alla levande och döda poeter

 

det finns små
det finns stora
profeter

det finns små
det finns stora
poeter

det finns glöd
rosenröd
som ej falnar
vid död

det finns rosor
på kinder, i vaser
det finns glosor
för alla livsfaser

      ¨    *    ¨

det finns en ros,
en enda

som blommar liv
när en poet är död

 

2015-01-31    11:22

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 489 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-01-31 10:48



Bookmark and Share


  Palett
Mycket fin text !!
2015-02-03

  Bibbi VIP
Tack!
2015-02-03

  Deva
Lekfullhet som vittnar om läsning av svenska poeter, du håller i hop det väl!
2015-02-01

  Eva Langrath VIP
Ljuvligt fin liten poesimelodi.
2015-02-01

  Heikki Hellman
Jag kom i beröring med något vackert. Vilket utsmyckat språk.
2015-02-01

  Hans Christian
AWESOME!

En ljuvligt sprudlande lektion i hur poesi skall skrivas. Av en skicklig poet som du min vän.

Inte många som slår detta inte. Här finns en RARHET - mänsklighet - värme och ömhet som fullkomligt knockar mig.

Därav valet av adjektiv - då jag inte finner något svenskt som är i paritet!

Ett tiodubbelt Bokmärke .
2015-01-31

    Lena Söderkvist VIP
Gillar!
2015-01-31

  mare VIP
Bra formulerad text
älskar Ferlins dikter
kallar mig ibland
för Ferlina ;)
2015-01-31

  walborg
Tack för fin text, rytm och bilderna
2015-01-31

  Peter Olausson VIP
så fin!
2015-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP