Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kväll


Nu regnar det igen, och jag har inget att göra.
Jag bara sitter här och lyssnar till bilarna och det
dova smattret mot plåt, asfalt och trottoarer.
Det är sövande, ögonlocken blir tunga.
Det här är Stockholm, staden där allting händer,
staden där allting finns. Så säger folk.
Men jag vet inte jag? Visst finns här mycket,
mer än vad någon någonsin kan behöva.
Men här är man tvungen att gå i kyrkan för att
uppleva tystnaden, här är man tvungen att likt en
ärta hoppa runt i en kokande häxkittel för att
åtminstone verka någorlunda normal. Det är en
konstig stad alla lever i, och det är en konstig tid.
Här i villervallan av val och möjligheter känns det
ändå som om alternativet de gav oss bara var ett.
Och ute faller regnet ner, man kan se det mot
promenadstråkets svagt lysande lampor.
Snart faller mina ögonlock till sömns.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-01-31 22:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om det enkla konstaterandet i din dikt...fint skrivet...
2015-02-24

  L Patrik W Johansson VIP
Vacker vers

Stockholm är ju huvudstaden och man är lite stolt att vara blott 20 mil ifrån,
innan var det väl Gamla Upsala

men Norrland är väl Norrland ändå
liksom skogsmark överallt i landet

Be well,
LPWJ
2015-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark