Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ilfart

Dem är likt myggorna i sommarkväll
,surrar förbi med en turbomotor: de
blänkande stålkonstruktionerna på
motorvägen till kvällssolens
nalkande. Mot horisontens vida
linje gestaltar molnen en hop får
på väg för vila.

Jag sitter i busskuren. Sista bussen
har passerat. Tidtabellen gäller
endas måndag till fredag. Rågen står
still och de stora vita möllorna
roterar sakta.

sakta
sakta
sakta

likt handtag mot norr viras natten in
och kvällning för sin sista vila. Skuggor
breder ut sig svart likt från en tankers
grundstötning till havs. Ingen kommer
undan. Ingen undkommer natten utan
att famna ett ljus. Ingen kommer undan
myggorna i natten och ingen kommer
undan de bensinslukande maskinerna
längs motorvägen.

ingen
ingen
ingen




Fri vers (Fri form) av tony björk
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-01 09:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tony björk
tony björk