Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag förstår hur Orfeus kände det

Efter en flytt tog det lång tid innan jag funnit mig till rätta så pass att jag började plocka fram ur alla flyttkartonger.

I en kartong med tavlor fann jag ett vackert inramat foto av min framlidna hustru som gick bort i bröstcancer 1988.

Hennes väna gestalt framstod i ett översinnligt skimmer mot den vackra sommarbakgrunden.

För en stund fick jag liksom en hälsning och ett lån från evigheten.

Men det var ett tillfälligt lån. Min Euridike kunde inte få återvända till mig.

Allt är givet mig som lån.

Därför är det så viktigt att vi tar vara på den tid vi har och månar om varandra; för en gång finns bara minnen kvar.                                                                               




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-02-01 19:52



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ödmjuka tankar smittar av och värmer,ger hopp om människan.
2015-02-04

    Lena Söderkvist VIP
Sant och tankeväckande.
2015-02-04

  KattenKin VIP
Vacker och personlig text, klokt inramad!
2015-02-04

    Sefarge VIP
Kloka Ord!!
"Själva livet är ett lån
Saknad o Sorg.
Är räntan vi får betala
Bara den ej blir för hög
Så hjärtat brister"






2015-02-01

  Ingrid Trolle
En vacker hyllning
till din fru. Sorgen
efter en nära anhörig
finns där alltid.
Vackert skildrat med
det vackra fotot
2015-02-01

    ej medlem längre
Sorgligt när man mister sina närmaste.
Allt är lån, så sant!
2015-02-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint och ömsint tecknat om det vi har till låns i livet. Och också ett fint budskap, att ta till vara den tid vi har.
2015-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP