Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnesbilder


Vintersöndag - en dag i livet

Det hade snöat under natten och marken bar fortfarande sin vita skrud när vi vaknade. Kanske skulle den smälta bort under dagen. Skulle januarisolens ännu trötta och bleka strålar mäkta med det uppdraget?

Vid middagstid flög en väldig plog av vildgäss ropande över huset när jag var på väg ut för att slänga lördagens morgontidning. En skata satt på grannhusets tak och plirade, skrattade till och flög ryckigt vidare till sin bidande flock.

Medan yngste sonen och hans flickvän var på promenad efter lunch började det plötsligt hagla. Grannbarnen sjöng och skrattade med pigga röster: "Nej, se det haglar, nej, se det haglar." Snart skulle det övergå i snö.

Jag minns inte vilka nyheter det var på tv när väl kvällen kom och de unga tu åkt norrut. Bekymrade nyhetsankare läste innantill om vad som sig i världen tilldragit... Flyktingar, fundamentalism, fattigdom... Variationer på välkända teman. På nyheterna inget nytt.

Så gick vi och lade oss. Det var den dagen.

En dag i livet.



 




Prosa (Kortnovell) av Algotezza VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-02 08:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP