Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyårsafton någonstans i Sankt Petersburg


Lykttändaren


en livstid av ljuschiffer
timmar av tolkning
gata ut, gata in
somna inte, somna in


I
i skuggbildningen:
kanske sanningen
kanske omvända chiffer

i vattenfyllda gator en lamentation:
en himmel i upplösning
ett års förråd av krut och färg
livsförsäkrar vår dödsångest

II
i skuggleken:
en rännstenens furste
en cyanidisk Jeremia
fängslad av infernaliska hasardspel

charabangen stannar inte för chiffret
varken himlens eller lyktans
dechiffrerar bara det upphöjda
med högmodig briljans

III
i skenet av chiffret:
igenbommade ansikten
koldammiga fönster
bloddränkt berusning
kanske sanningen

zodiaken är frånvarande
uppäten av fabricerat ljuschiffer
mardrömmars kimrök  
blöder ymnig insomni  

IV
i reflektionen av chiffret:
kanske omvända chiffer
kanske omedvetet mörker

under blödande skyar en tolkningstimme:
en livstid i sällskap av evigheten
en livstid av förundran att beundra
snart en evighet att finna där i
snart en evighets livstid att förundras

V
i skuggan av apokryfiskt ljuschiffer:
anemisk åtrå
etterdrypande ellipsformer
smaken av det ockrafärgade
på livstidens tungspets


utan lyktor ingen livstid
utan ljus inget chiffer

likaså himlen

likaså evigheten



gata ut, gata in
somna, somna in
på din cellbrits 
i gäldstugan
väntan väntar in




Fri vers (Fri form) av Adam Andersson
Läst 356 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-02-02 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Adam Andersson
Adam Andersson