Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En betraktelse.


Drönarna och stallet.

I öknen letar drönarna efter barnet.
Städer och länder står i brand.
Krigsherren dödar alla nyfödda.

Men stallet med åsnan och den lindade pojken
står kvar i dalen.
Oljelampan brinner i hörnet.
den unga modern nynnar
så sakta att inget hörs.
Barnet jollrar så fint i vaggan.

Så har det stått i tusen gånger tusen år.
Så skall det stå än i många tusen år.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-02 18:25

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Låt oss hoppas det.
Fin text om världens
tillstånd
2015-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram